Basa jawa adalah deviasi satu bahasa quenn yang paling banyak sekali used sehari-hari di Indonesia, special di pulau Jawa. Hal inilah apa membuat contoh quảng bahasa Jawa terutang banyak used oleh para marketing untuk mempromosikan produknya mencapai target orang Jawa.

Anda sedang menonton: Contoh iklan dalam bahasa jawa

Ya, untuk memang populasi masyarakat pulau Jawa crowd tersebar nanti berbagai kanton di Indonesia, misalnya di Jakarta, Bogor, Bekasi, Karawang dan Tangerang. Jadi, nggak luar biasa kalau quảng basa Jawa banyak bertebaran di media sosial dan media elektronik lainnya.

Buat kamu yang akan mencoba memasarkan produk mencapai target social Jawa dengan keuntungan bahasa daerah, berikut ini games-online4.com akan memaparkan pemfitnahan contoh quảng bahasa Jawa yang bisa kamu gunakan untuk mempromosikan produk apa saja.


*
*

Contoh iklan apa dibuat dengan benefit bahasa Jawa adalah produk pakan (foods). Berhubung sifat daripada memberi makan adalah universal, memanggang nggak ada salahnya kalau kamu untuk membuat iklan untuk produk ini dengan memakai basa Jawa.

Berikut ini ada mayoritas contoh iklan memberi makan basa Jawa yang bisa kamu jadikan bahan referensi dan inspirasi karena produk kamu.

1. Pepsi Hengkang


Sing dobel Tansah Nggawe Wareg!2 Pitik + Sega+ Pepsi (Diskon 50% Rebo Spesial)* mengkhususkan Mangan Ing Panggonan.
Soal rasanya liat orang ora iso ngapusi.Mie Ayam yamin luwih mantap dengan rasa anyarOjo lali kabeh rasanya anyar!
Nikmati paket burger premium mung Rp25.000.cawis pitik obong, sosis obong, iwak obong, lan kentang obong.adol sate wedhus, sate pitik, sate sapi, sate bebek, & gulani wedhus.panganan supervisor higienis, bebas bakal pengawet lan praktis.Spesial HUT RI Indonesia, bisakne kebebasan 1 paket pitik crispy saben panuku 1 pitik geprek.pengen weteng wareg, dompet tenang? teka menyang outlet kita wae.golek panganan song enak ning ora memulangkan kantong? ayo, tekamenyang toko kalian wae.Pesan saiki, martabak khas Sunda sing provokatif jaga kalian terna!tuku 1 porsi bakso, kebebasan teh legi!Diskon steak 40% saben panuku didhuwur Rp250.000.cawis mie pitik lan bakso.cawis sop buntut, sop iga, sop pitik, lan samubarang jenis sop.Nyari Soto? kita nyawiske soto pitik, soto jeroan, soto lamogan, soto babat lan soto wedhus.panganan supervisor enak, rega pelajar lan mahasiswa!pangan lan ombe maafkan saya wae, cukup gaji Rp20.000.pangan ngloro mung Rp50.000.Paket irit, sega + pitik obong + tape teh legi mung Rp20.000.pangan ber-6 mung Rp199.000.
*
*

Bukan cuma produk makanan saja, ternyata minuman also sangat unik begitu banyak, begitu banyak ketika dibuatkan quadng dengan bahasa Jawa. Juga ada pemfitnahan slogan produk apa terkenal ketika cantik diterjemahkan setelah dalam basa Jawa, pokoknya lebih unik dan menarik peringatan calon konsumen!

Bahkan, quadng tersebut bisa ~ memancing dan mempengaruhi calon orang yang tinggal yang tidak mengerti mencapai bahasa Jawa karena rasa penasarannya yang tinggi.

Berikut dibawah ini cantik saya sediakan banyak contoh quảng minuman batin bahasa Jawa :

1. Kopi good Day


Legine kopi great day, bikin dina-dinaku makake arupa, lan sanuli ana kejutan neng saben cangkire kopi an excellent day. – amarga urip membutuhkan akeh rasa!!
Cuaca panasnya nggawe awak gerah, masalah teka nggawe Gerah ati. “Ichi Ocha Teh Melati, menyegarkan gerah awak lan gerah ati!

Iklan Produk Sabun

Contoh quảng produk sabun alias shirer kulit sikap biasanya memberikan sebuah penawaran apa sangat menarik, misalnya menonjolkan keunggulan-keunggulan dari produk tersebu dan tambahan promo lainnya (diskon, cashback, dan lain-lain).

Dalam untuk membuat sebuah iklan, disarankan untuk menyertakan kalimat yang unik dan tambahan dibalut mencapai kata kata persuasif agar produk kamu cepat dikenali banyak orang serta bisa memengaruhi emosionalnya.

Berikut banyak contoh quảng sabun apa menggunakan bahasa Jawa :

1. Nuvo


“Nuvo ciptakan dina-dina anti kuman, kebaki hak urip waras & tuwuh kembang anak – Nuvo family members ciptakan generasi bernilai Indonesia.”

Nuvo family anyar teka karo 3x perlindungan, bisa ~ melindungan awak saka kuman lan bakteri.

Moisturizing-nya bisa ~ nglembutake lulang, kekuwatan tubuh shield melindungi awak saka salah adus nganti wayah adus ikine, familial bebas kanggo ber-eksplorasi. Generasi waras, ya Generasi Nuvo Family!


Lux menehake dhemokan sing lembut, lembut lan mungkin memikat nang lulangmu . Temokake LUX lebih dekat sing mempesona neng Strawberry, Macadamia, karo Peach. Dipadukan karo grasi moisturizing wgipped cream.
“Dettol kanggo jagonan sing nduwe semangat super!”

Sabun dettol dimasukan siji maju karo kesejukkan saka mentol. Adus karo sabun dettol ora mung bisa ~ mbalekne kahanan sejuk wae, ning uga melindungi awak kowe saka macem-macem ancaman patogen sing banget harm kanggo kawarasan awak.

Gunakne sabun dettol ben awak sanuli to the right lan militer aktif. Sabun dettol saiki sumaji karo macem-macem jenis lan ukuran.


*
*

Iklan produk kecantikan untuk perawatan rambut juga sangat unik sekali ketika dibuat dalam bahasa Jawa, kesamaan halnya mencapai beberapa produk komersial sebelumnya.

Intinya, kamu harus melakukan promosi dan demisioner manfaat beserta keunggulan major dari produk tersebut.

Berikut ini ada mayoritas contoh quảng shampoo di dalam bahasa Jawa yang bisa kamu jadikan such bahan referensi:

1. Head & Shoulders Classis Clean Shampoo


Ucapkan slamet tinggal nang bagian lan sambut kerugian sebelumnya waras song apik karo Head & Shoulders Classis Clean Shampoo. Diformulasikan karo HydraZinc kanggo perawat lulang endhas kowe lan nggawe kowe nduweni rambut 100% bebas serpihan sing lembut lan gampang diatur. Shampo ketombe iki uga dikemas karo 7 guna dadine kowe sanggup ndalani urip kowe karo ngandel awak sadawa dina.

Head & Shoulders Classis Clean Shampoo ngewangi kowe mungsuh lulang endhas sing garing, nyenengna lulang endhas song gatal, ngurangi iritasi, ngurangi kabangan, errol resik sing segar, mengontrol lulang endhas sing terkelupas lan nggawe haar kowe kedelok apik saben wektu.

ngewangi mencegah lulang mengelupas & gatalMeredakan iritasi & ngurangi kabangannggawe haar becik
golek pangresik bayi sing cocok kanggo lulang lan kerugian sebelumnya anak kowe?

Shampoo & pangresikan awak anak-anak Johnson’s No nyore Tears Clean & fresh – Shampo lan sabun adus 2 in 1 beraroma kanggo anak sing arep ngresikna lulang lan kerugian sebelumnya anak kowe karo lembut. Banget cocok kanggo balita sing paling aktif pisana lan diformulasikan karo errol FRESHBOOST sing nggawe kerugian sebelumnya mambu segar sadawa dina.

iki dirancang khusus kanggo luwih keran daripada produk dewasa, dadekne dheweke best kanggo lulang keran anak-anak lan haar sing lagi ngowah lan berkembang. Formula iki didedikasikan ben ora pedih neng mata lan kelembutane neng mata prayogane banyu bening biyasa, 100% kayekten sacara klinis lembut lan ora pedih.

rasakne wayah adus sayang sing nyenengna karo Johnson’s Clean & new Kids’ Shampoo & tubuh manusia Wash!

ngresikna kerugian sebelumnya lan lulang endhasngewangi mencegah kringet ngowah dadi ambu nganti 12 pukul kesegarandigawe karo formula ora Pedih neng mataDiuji sacara dermatologi
kowe pengen haar kowe kedelok waras lan linuwih?

mula aja mung misuh haar kowe — bantu uga menutrisinya karo Shampo Pantene Pro-V repair & Protect. Karo formula terutama Pro-V sing kuwat, sacara teras ngewangi menutrisi helai haar sing dandani lan menutrisi rambut kowe saka samubarang karusakan sing kedadean wektu iki lan mengko, menehi kowe haar kuwat song katon waras. Busa song sugih nutrisi uga ngewangi mengaspal saben helai ben ora gampang kusut lan bersinar.


Shampo Pantene Pro-V repair & defend ngewangi mengisi kerugian sebelumnya karo nutrisi & antioksidan.

ngewangi menghindari karusakan rambutFormula pelindung loro polimerlembut ngresikna haar karo busa sing sugih nutrisidadekne kerugian sebelumnya gampang berhenti lan berkilau terus

Iklan Produk Pakaian

Pakaian (baju, celana, kaos, kemeja, jaket, topi, rok, dan lain-lain.) tambahan sangat denda ketika dibuatkan quadng bahasa Jawa, kalau saja targetnya adalah masyarakat Jawa.

Kamu mungkin merangkai kata-kata phd pakaian batin basa Jawa apa halus demi menaiknya calon pembeli.

Berikut di bawah ini ada sedikit menyeluruh mengenai contoh quảng bahasa Jawa kyung pakaian:

Tambahan voucher diskon saaji Rp 15.000 kanggo minim order Rp 200.000.teras klaim voucher kebebasan ongkir neng Tokopedia.adol gamis, kemeja, gamis anak, dll murah meriah mung neng grosir butik syar’i.tambah kerep blanja dikene, tambah akeh untungnya.tambah akeh barang sing dituku, tambah gedhe uga diskonnya.bisakne rega nggeret kanggo 10 panuku pisanrega 150k wis klebu ongkos kirimkemeja paling anyar sing cocok kanggo kanggo kuliah, pergerakan lan nekani acara officially liyane.Nyaman digunakne, cocok pisan karo samubarang kemempengan.uwis dicawis 5 pilehan werna nggeretuwis dicawis karo cacah produk sing akehkelambi anak iki nyaman dienggo sikecil amarga bisa ~ ngerep kringetuwis dicawis size gedhe sing nyaman neng anggo kanggo embok embok.cepet order, sadurung kentekan.teras bespeak kelambine, aja nganti kentekan.ana resleting ngarep song gampang digunakne kanggo busui.ana kancing ngarep sing gampang digunakne.

Iklan Layanan Masyarakat

Untuk quadng layanan masyarakat apa menggunakan bahasa Jawa, di sini games-online4.com hanya akan memberikan beberapa contoh quảng layanan masyarakat yang menggunakan basa Jawa, diantaranya adalah:

Contoh iklan Bahasa Jawa kyung Kesehatan

1. Edukasi mengenai bahaya merokok

udud mateni kowe alon-alon!Stop udud anyak saiki!urip waras tanpa ududadohi udud saiki uga!udud padha karo nduduk kuburan kowe dheweapa kowe arep tetap udud? mandheg saiki!

2. Edukasi mengenai penggunaan narkoba

Narkoba pangkal piala lan kehancuranurip dadi luwih becik tanpa narkobamungsuh narkoba karo prestasiadohi narkoba sadurung donya ngadohi koweNikmati masa enommu tidak punya narkobanek kowe pengen sukses donya jaman kailangan, adohi narkoba!

Contoh iklan Basa Jawa circa Pendidikan

Sekolahku, masa ngarepkuSetitik elmu adoh luwih pangaji dibandingna karo setumpuk bandapamulangan ngrupakne mengunci kesukesan kanggo akeh wongayo nangi masa ngarep liwat pamulanganpamulangan yaiku dalan, dudu mubarang tujuan.

Contoh iklan Basa Jawa sekitar Teknologi

Jempol kowe yaiku macanmu , bijaklah bersosial ndheweke.Stop HOAX karo nglakoke klarifikasi, konfirmasi, lan validasi insula sing kowe tampa sadurung nganggoke dheweke.wis bijakkah kowe jero bersosial ndheweke?mandhega nyebarke kaijid neng ndheweke sosial, ayo tebarkan kebecikan.Simpan gadgetmu, nguganana berinteraksi teras karo wong most cedhakmu .

Contoh quadng Bahasa Jawa circa Lingkungan

1. Peduli terhadap sampah

ora ana sampah, ora ana banjir.dadia agen perkebunan owah-owahan, ayo ubah lemparan dadi rupiahnjaga keresikan demi generasi masa ngarep song cerah.keresikan yaiku sakanggonan saka pangandel.resik kuwi becik, resik kuwi berkah.pikiran sing bening diawali saka lingkungan sing resik.

2. Giat hemat waiting bersih

irit banyu, slamet uripaja benke banyu kebuwang rakacek, irit banyu slametake masa ngarep bangsa.banyu yaiku diperoleh kuripan, gunakna karo sabecik-becike lan aja kowe sia-siakan.ayo anyak ngirit banyu karo menutup kran sakwise buyar digunakne.Ngga mung pulsa sing kudu diirit, banyu uga

3. Peduli terhadap alam

slametake alas, slametake donyaalas yaiku paru-paru donya, ayo slametakesiji sampah menimbulkan ewon masalahjaga lingkungannya demi kebecikan anak putu kowetangisan alam yaiku tangisan awake dhewe

Akhir kata…

Bagaimana mencapai beberapa contoh quảng bahasa Jawa yang saya paparkan di atas, what sudah dingin unik bukan? Basa Jawa yang saya gunakan adalah Ngoko.

Untuk hasil apa lebih maksimal lagi, kamu bisa benefit bahasa yang lebih halus kemudian madya, krama atau inggil.

Lihat lainnya: Cafe Di Sentul View Gunung Di Sentul, Cocok Buat Ngabuburit : Okezone Travel


*
*
*
*

Posted byFajar Muhsy

Seorang Blogger dan internet Marketer. Shanks menulis informasi terbaru seputar bisnis dan perkembangan teknologi.